Zilan Dosyası 1-2

Zilan Dosyası I ve II

Zilan Dosyası 1-2 cilt 20 yıllık bir araştırmanın ürünüdür. Yazar, uzun yıllar Zilan olayları, diğer adıyla Zilan Katliamı ile ilgili çalışma yürütmüş, belge toplamış, Zilan Katliamından sağ kurtulanları bulmuş onlarla röportaj yapmış ve uzun bir çalışmanın sonucunda bu iki ciltlik eser ortaya çıkmıştır. Zilan Katliamı üzerine yazılan en kapsamlı eserdir Zilan Dosyası.
Zilan Dosyasında her bir tanığın anlattıkları bir film senaryosuna konu olacak nitelikte acı dolu gerçeklerdir. Zilan Katliamında yaşananlar canlı tanıkların beyanıyla ilk sefer böyle açık bir şekilde gözler önüne sermektedir.
Yazar, Zilan Katliamı ile birlikte Zilan Deresi’nin tarihini ve yine o dönemde Zilan Deresi ve çevresinde ve yine Ağrı Dağı’nda gelişen olayları da geniş bir şekilde ele almıştır.
Yazar, hem Zilan Katliamını belge ve tanıklarla geniş bir şekilde ele almış, hem katliam öncesi ve sonrasını detaylı bir şekilde okuyucuyla paylaşmıştır. Özellikle katliamdan sonra yaşananlar bir nevi katliamın devamı olarak yıllarca sürmüştür. Yine katliamdan sonra toplumda yaşanan ve yıllarca devam eden trawmayı tanıkların diliyle açık bir şekilde okuyucuya sunmuştur.
Zilan Katliamıyla ilgili ince detaylara kadar bilgi sahibi olmak isteyenler için Zilan Dosyası yegane bir eserdir.

Satın Alma Linkleri

Nadirkitap.com

Hairbag.com

Pirtukakurdi.com